• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

Vissen en haaien vangen

Stel je voor dat we in een team alles wat we denken, alle ambities die we hebben, alle frustraties, zorgen, wensen, verlangens, gedachten, meningen en irritaties met elkaar zouden delen? Dat we alle kennis, hoop, boosheid, ideeën en gevoelens aan elkaar zouden vertellen? We zouden er gek van worden niet waar? Want, laten we eerlijk zijn, het is onmogelijk en ook niet wenselijk alles van elkaar te weten.

Ga af en toe vissen

In ieder team is er sprake van een zogenaamde ‘bovenstroom’ (groepsbewuste) die bestaat uit wat iedereen weet en een onderstroom (groepsonbewuste), wat niet iedereen weet. Er zijn verschillende redenen om af en toe eens te gaan vissen en te kijken wat er in die onderstroom leeft. Want als er kennis, ideeën en wijsheid van de onderstroom verloren gaat, is dat zonde. En, als er in de onderstroom zaken spelen, die invloed hebben op het werk idem. En over dat laatste gaat dit blog. Er zijn genoeg teams waar je komt en merkt dat er van alles broeit en gaande is maar niet uitgesproken wordt. Wat onder water zwemt noemen we in Deep Democracy termen vissen. En als een vis niet gevangen wordt, is er een grote kans dat het een haai wordt met alle gevolgen van dien. 

Wanneer is iets nou een vis?

Je kunt jezelf drie vragen stellen die je helpen te bepalen of iets een vis is? :

1. In hoeverre beïnvloed ‘het’ jouw functioneren? M.a.w. in hoeverre blijf je er mee rondlopen als je het niet bespreekbaar maakt?

2. In hoeverre wordt de samenwerking in het team er door beïnvloed? M.a.w. In hoeverre schaadt het het functioneren van de groep?

3. In hoeverre lijden taak en resultaten van het team onder het niet uitspreken?

Als je meerdere vragen met ja beantwoord hebt, gaat het om iets dat uitgesproken/bespreekbaar gemaakt moet worden. Dan is het misschien tijd om te gaan vissen.

Je bent zelden de enige die last heeft van een vis

Dat dat spannend is en dat je daar misschien hulp bij nodig hebt, is logisch. Onlangs was ik bij een team dat een vissenkom had neergezet waar medewerkers (anoniem) de vissen in konden gooien. Die vissen werden later besproken. Het helpt om je te realiseren dat je zelden de enige bent die last heeft van die vis. Daarnaast is het hele team er bij gebaat als vissen geen haaien vangen. Hoe minder tegenwerkende krachten in de onderstroom, des de makkelijker samenwerking verloopt.

Ben je benieuwd naar de vissen en haaien in jouw team en kan ik je daar misschien wel bij helpen. Neem dan contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Een kookworkshop met MapsTell; Daadkrachtig hakken en gepassioneerd opdienen

Met een indrukwekkend koksmes hakt ze fanatiek op de champignons in, en dat terwijl ze helemaal niet van koken houdt… De mannen van het toetje spellen het recept.  Het soepduo staat gezellig te praten en improviseert een beetje. De borden van het voorgerecht worden zorgvuldig geïnspecteerd en de randen worden met een stukje keukenpapier schoongeveegd. Het moet er natuurlijk wel perfect uitzien. Haar partner in crime zit ondertussen lekker met een glas wijn wat te kletsen met kok Leo. “Kan ik nog helpen?”, vraagt een ander teamlid wanneer ze klaar is met de tarte tatin van witlof en even niets te doen heeft.

We hebben die middag de voorkeurstijlen van het team in kaart gebracht. En nu mogen wij coaches terwijl het team kookt, observeren. De voorkeurstijlen worden tijdens het koken duidelijk zichtbaar. En, ook aan tafel is het een feest van herkenning voor ons én voor de teamleden.

Bij de – overigens verassend lekkere – zuurkoolsoep wordt even op het glas getikt: “Aandacht graag!” In een enthousiast verhaal vol handgebaren, wordt de herkomst van het gerecht in geuren en kleuren toegelicht. Bij het opdienen van de volgende gang – de pasta – moeten de mannen van het toetje er toch echt bij geroepen worden. Alle ingrediënten die de kok heeft klaargezet, moeten natuurlijk wel nauwkeurig worden nagewogen, en kost extra tijd…

We geven terug wat we hebben gezien en inzichten worden met elkaar gedeeld. De rest van de maaltijd zet het team voort zonder ons en ze blijven er uiteindelijk langer dan in eerste instantie gepland was.

De manager is tevreden: “Wat een leuke combinatie om eerst een workshop MapsTell te doen en dan gelijk daarna in de keuken ieders voorkeursstijl te herkennen! Het geeft plezier en inzichten die we op de werkvloer goed kunnen toepassen. Het fysieke van MapsTell, met z’n allen op die mat, maakt dat het nog beter blijft hangen.”

Zou een kookworkshop in combinatie met teamcoaching ook bij jouw team passen? Neem dan even contact met me op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Hoezo soft skills?

Het mag dan geen hardcore science zijn, zich niet uitdrukken in harde cijfers of vangen in grafieken maar softe skills zijn keihard nodig wil je resultaat bereiken.

“Even’ voorbespreken, doorvragen, sparren. Wat moet de middag opleveren? Wanneer is de opdrachtgever tevreden? Nadenken over werkvormen. Wat gaat helpen om daar te komen? Hoeveel tijd heb ik? Programma maken. Zorgen voor afwisseling.

De dag zelf;
Het is lastig parkeren, de eerste 15 minuten zijn rommelig. Niet iedereen kent elkaar dus daar tijd voor inruimen. Contouren schetsen, het eens worden waar we het vooral niet over gaan hebben. Afbakenen, commitment krijgen op het programma.

Ordenen, structuur aanbrengen, concretiseren

Energie brengen, de vaart erin houden zonder te snel te gaan. Opdrachten verduidelijken, informatie uit subgroepen plenair terugbrengen. Ordenen, structuur aanbrengen, concretiseren.

Ogen in je rug hebben, alert blijven op non-verbale signalen, uitnodigen voor ondertiteling. Wat wordt er in onderling gefluister gezegd dat misschien relevant is. Wat rondcirkelt vangen, vertragen, waar zit de zorg? Herkennen andere dat ook? Uitdagen, afkappen. Weten dat een aantal mensen je manier van werken maar niks vinden. Niets van aantrekken, hoort erbij.

En weer door....


Waar zitten we in de tijd? Gaan we de einddoelen halen? Pauze...
Toch het programma wat aanpassen, even afstemmen. De koffie is niet te drinken, dan maar water….. En weer door!

Vier uur later staan de eerste contouren voor een actieplan. Er kunnen stappen worden gemaakt. De sfeer is positief, er is consensus & commitment. Pfff en dat noemen ze dan soft skills?

Meer weten over mijn 'soft skills' en wat we kunnen bereiken met jouw team? Neem contact met me op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Perflectie

GOEDE VOORNEMENS

Hoewel we allemaal weten dat goede voornemens niet afhankelijk zijn van de jaarwisseling, kan het een mooi ijkpunt zijn. We nemen ons voor om gezonder te leven, minder te stressen, vaker te genieten of aardiger te zijn tegen de mensen om ons heen.Als trainer en docent gedragsverandering weet ik als geen ander hoe lastig het is om gedrag blijvend te veranderen. Mensen houden nu eenmaal niet van veranderen en al helemaal niet als er geen directe noodzaak voor is.
 

Perflectie helpt terugval voorkomen


Ook de teams die ik begeleid, geven aan dat ze het zo lastig vinden om wat ze samen afgesproken ook daadwerkelijk in de praktijk te veranderen. Gelukkig zijn er steeds meer technologische mogelijkheden om mensen daarbij te ondersteunen en de kans op slagen aanzienlijk te vergroten. Daarom introduceert Teams@Work, samen met Drielink Coaching, Perflectie. Om te voorkomen dat deelnemers terugvallen in hun oude gedrag, kunnen we deelnemers met Perflectie nog beter ondersteunen bij het realiseren van hun leerdoelen.

Hoe werkt het?

Net als bij elk teamtraject zorgen wij er voor dat aan het einde de leerdoelen en acties helder zijn. Met Perflectie kunnen wij het team nu extra ondersteuning bieden. Zo kunnen deelnemers zelf aangeven wat uitdagende momenten zijn en stellen ze hun eigen feedback-team samen.

Gedurende drie maanden worden mensen vlak voor uitdagende momenten herinnerd aan hun voornemen en ontvangen ze tips. De manier waarop dat gebeurt, bepalen deelnemers helemaal zelf. Daarnaast ontvangen ze tussendoor de nodige inspiratie en kunnen ze hun vorderingen monitoren. Op deze manier kunnen opdrachtgevers met een minimale extra investering het maximale voor hun teams bereiken.

Meer weten over Perflectie en wat we kunnen bereiken met jouw team? Neem contact met me op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer