• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

De les van Ruud....

Ik had iets op marktplaats gezet om te verkopen. Net nadat ik met een zekere Ruud een deal gesloten had, meldde zich nog een andere bieder. En dat was toch wel heel verleidelijk. Helemaal toen deze bieder zijn eigen bod ongevraagd nog een keer verhoogde. Had ik te snel een deal gesloten? Na even aarzelen, liet ik Ruud weten dat iemand toch nog weer meer geboden had. Ik hoopte stiekem dat hij me wel zou begrijpen. En dat deed Ruud niet.
Hij liet me, zonder te verwijten, weten dat als hij een afspraak met iemand had, hij die ook hield omdat dat belangrijk voor hem was. En door deze reactie zette hij mij aan het denken over wat voor iemand ik daarin eigenlijk wilde zijn?

In teams waarmee ik werk, is vertrouwen vaak een terugkerend thema. Eén van de aspecten die vertrouwen kenmerkt, is betrouwbaarheid. En dat betekent o.a. dat je je aan je afspraken houdt. Als ik er nou echt een boterham minder om zou eten…maar dat is niet zo.
Dus bood ik Ruud mijn excuus aan en bedankte hem dat hij me eraan herinnerd had wat belangrijk voor mij is. En dat is dat ik een betrouwbaar iemand wil zijn. En die les is me uiteindelijk meer waard dan de € 35,- die ik ben misgelopen.

Hoe scoort vertrouwen in jou team? Doe de test........

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer