• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

De lessen van Deep Democracy

Namen we de opdracht aan of niet....?
That was the question. Wie op basis van een eerste inventarisatieronde had moeten voorspellen wat de uitkomst zou zijn, had ongetwijfeld voorspeld dat we de opdracht niet aan gingen nemen. Te veel haken en ogen en risico’s. Nog geen uur later namen we, super enthousiast, een tegenovergesteld besluit. Wat maakte dat een zo ogenschijnlijk overduidelijk nee een ja werd? Het had alles te maken met de wijze waarop we ons besluit namen.

Elk belangrijk besluit kent meerdere standpunten. Daar zouden we niet verbaasd over moeten zijn. Het luisteren naar al die meningen... oké (zeker professionals willen immers graag betrokken worden). Maar ze echt van invloed laten zijn op het eindbesluit, wordt al lastig. Laat staan tot het komen tot een besluit wat door iedereen gedragen kan worden. 
We kennen allemaal het resultaat; medewerkers die klagen dat ze wel gevraagd worden mee te denken maar dat er toch niets mee gebeurt, een wij-zij denken, foute grapjes en minder commitment. De meningen die niet gehoord zijn, zijn verdwenen in de onderstroom.

De uitdaging is wat niet gezegd mag worden toch bespreekbaar te maken. Met de Deep Democracy methoden kan dat. Het leert ons om alle standpunten te verkennen, tegenstellingen uit te spreken en verschillen te onderzoeken. Door op een effectieve manier om te gaan met de spanningen en tegenstellingen worden besluiten niet alleen beter maar worden ze ook breed gedragen! Interesse? Neem gerust contact op viawww.evivermeerteamcoaching.nl

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer