• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

Hoezo is samenwerken leuk!

Samenwerken is niet meer weg te denken uit organisaties. Maar hoe goed zijn we nu eigenlijk uitgerust om samen te werken? 

Als kind leren we toch vooral hoe we zelfstandig, eigengereid en onafhankelijk kunnen zijn. We worden beoordeeld op onze individualistische prestaties. Tegelijkertijd leren we bij Sesamstraat hoe geweldig samenwerken is. Maar als we moeten samenwerken, ontdekken we al gauw hoe frustrerend het kan zijn om voor een goed cijfer afhankelijk te zijn van anderen. En hoe irritant het is als iemand zich niet aan afspraken houdt. En hoe ingewikkeld het is daarover tegen klasgenoten, al helemaal als het vrienden zijn, iets te zeggen. Dus dan maar zelf ’s avonds het afmaken. Samenwerken maakt afhankelijk, kwetsbaar en kost extra tijd en energie. Kortom, wat Sesamstraat ons ook leert, samenwerken is helemaal niet altijd leuk, het is moeilijk, gaat vaak ook mis en levert lang niet altijd het gewenste resultaat op.

Om samenwerken toch te laten slagen, is het van groot belang dat medewerkers echt bereid zijn om in een team te werken en in hun samenwerking te investeren. Dat betekent de tijd nemen elkaar te leren kennen, de verschillen in werkwijze te onderzoeken en met elkaar te bespreken wat gaat helpen om met plezier en succes samen te werken. Het betekent ook samen alvast anticiperen op lastige situaties; hoe gaan we om met besluiten waar niet iedereen het mee eens is? Hoe spreken we elkaar aan als iets niet goed gaat? 

Ik help teams graag om een goede start samen te maken. Interesse? Neem dan gerust contact op met mij via evivermeerteamcoaching.nl

Tags: Teamcoaching, samenwerken

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer