• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

De vlieg aan de muur

IK KIJK EN LUISTER.

Zie drukke handgebaren bij de één, hoor veel 'moeten' bij de ander. Er wordt door elkaar gepraat, de situatie wordt met heel veel details omschreven en wordt aangevuld met nog meer details. Er is herkenning, er zijn mensen stil, er is veel “er helemaal klaar mee zijn”! Er speelt veel in dit team. 

ALS IK HEEL BEWUST LUISTER, IS ER ZOVEEL TE HOREN.

Taalgebruik vertelt een eigen verhaal maar gebaren of de manier waarop iets verteld wordt weer een heel ander verhaal. Dat laatste verhaal reikt vaak veel verder dan wat er inhoudelijk verteld wordt. Inhoudelijk volg ik het gesprek nauwelijks. Teams die ik coach moeten daar vaak aan wennen. Ze zouden graag willen dat ik ook inhoudelijk ergens iets van vind. Voor mij is de vraag waarom ze dat zo graag willen interessanter en relevanter, maar dat terzijde.

VASTE PATRONEN DOORBREKEN.

Je belandt soms met elkaar in een vast patroon van overleggen en zaken bespreken en je wilt het samen graag anders omdat het niet meer werkt. Het kan heel verhelderend zijn om een buitenstaander te vragen om als ‘vlieg op de muur’ aanwezig te zijn. En natuurlijk ook om terug te koppelen wat opvalt in de communicatie en het team verder te helpen bij het vinden van effectievere manieren van overleggen, besluiten nemen en communiceren.

Ik help teams graag om op een prettige en effectieve manier met elkaar te communiceren. Interesse? Neem dan gerust contact op met mij via www.evivermeerteamcoaching.nl

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer