• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

Wanneer gaan we samenwerken als competentie zien?

WANNEER GAAN WE SAMENWERKEN ALS COMPETENTIE ZIEN?

Professionals die het verschil maken zijn in staat om samen te werken, nemen meer verantwoordelijkheid en zijn pro-actief. Tenminste zo vat ik de presentatie over de modernisering van professioneel handelen in preventie, zorg & welzijn van prof.dr. Mirko Noordgraaf op het NCVG congres in april j.l. maar even samen. 

DE PROFESSIONAL VAN NU IS PER DEFINITIE EEN ' TEAMPLAYER'

Nieuw is dat niet. Al jaren is samenwerking in de zorgverlening eerder regel dan uitzondering. De professional van nu is per definitie een ' teamplayer'. Terwijl in de huidige opleidingen steeds vaker aandacht besteed wordt aan samenwerking als iets wat te leren is, is de aandacht voor de competenties die nodig zijn voor samenwerking bij huidige professionals nog altijd minimaal.

Als ik wat om me heen vraag wat de reden is, krijg ik antwoorden als:  "Met al die bezuinigingen is er geen tijd en geld om te investeren in dat soort processen..." of ... "We zijn allang blij als we het over de inhoud eens worden, laat staan over de manier waarop we willen samenwerken". Toch zijn dat niet de enige redenen. De neiging van de meeste professionals is vooral inhoudelijk af te stemmen en voorbij te gaan aan het proces dat samenwerking vraagt.

KENNIS VAN SAMENWERKINGSPROCESSEN IS NODIG

Kunnen samenwerken betekent dat professionals over voldoende kennis en inzicht over zichzelf moeten beschikken: weten waar hun kwaliteiten liggen maar ook de eigen beperkingen en valkuilen bij samenwerken.

Samenwerken vraagt natuurlijk om een duidelijk gezamenlijk doel maar de effectiviteit van samenwerking wordt aanzienlijk vergroot wanneer teamleden ook over voldoende kennis beschikken van samenwerkingprocessen. En, belangrijker nog het vooral daar ook over kunnen hebben. Vragen als " wat voor team willen we zijn" en "wat voor werksfeer willen we samen neerzetten?", "hoe willen we elkaar aanspreken?", zijn minstens zo belangrijk. Dat is misschien wat onwennig maar ik zou zeggen, probeer het eens uit en kijk wat het oplevert.

Ik help teams graag om op een prettige en effectieve manier met elkaar samen te werken.

Interesse? Neem dan gerust contact op met mij via www.evivermeerteamcoaching.nl

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer