• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

What's in a name?

Ik geef trainingen in projectmanagement. Opvallend is altijd weer hoeveel werkzaamheden in een project het label project krijgen: van budgetnummer-werkzaamheden waar meer mensen bij betrokken zijn. Maar al die benamingen zeggen niets over de werkwijze. Van alles een project maken, is vaak helemaal niet handig. Het moet wel in verhouding staan.

Team of groep?

Met het woord team is het niet anders. In de praktijk zie ik dat er regelmatig over een ‘team’ wordt gesproken terwijl het eigenlijk gewoon om een ‘groep’ gaat. Op zich kun je je afvragen of dat nou erg is. Het wordt lastig wanneer teams geen echte teams zijn maar wel geacht worden als team te functioneren. Of andersom, als een team door het management behandeld wordt als een groep, kan dat een hoop verwarring en frustratie opleveren.

Dus wat is dan het verschil?

In een team hebben mensen elkaar nodig omdat het eindresultaat niet gerealiseerd kan worden op individueel niveau. Met andere woorden: door samen te werken kan een doel worden bereikt dat groter is dan eenieders individuele kennis, ervaring en kracht.

Een groep bestaat wanneer collega’s worden samengevoegd die verder niet afhankelijk zijn van elkaar voor de uitvoering van het werk. Dit kan zijn om administratieve redenen of om de ‘span of control’ beheersbaar te houden.

Zo was ik een keer bij een klant die graag iets aan teambuilding wilde doen. Bij de intake werd mij algauw duidelijk dat het om een groep collega’s ging met hetzelfde werk maar dat ze verder niet afhankelijk van elkaar waren. Dat inzicht hielp en maakte ook duidelijk dat teamcoaching niet op z’n plek was. Ze waren collega’s. En als collega’s hielpen ze elkaar, namen ze diensten over bij ziekte of vakantie. Dus hebben we het gehad over collegialiteit en hoe ze dat vorm wilden geven. En omdat ze ook graag ervaringen wilden delen en van elkaar wilden leren, was intervisie een goed alternatief voor teamcoaching.

Juiste verwachtingen maakt samenwerken makkelijker

Misschien eens iets om wat vaker bij stil te staan. Ben je lid van een groep of team? Of is er sprake van een tijdelijk samenwerkingsverband? En wat betekent dat voor wat je van elkaar mag verwachten of voor de vorm van overleggen. Wat er op de agenda staat en de stijl van leidinggeven?  Denk er eens over. Want als verwachtingen kloppen maakt het samenwerken in welke vorm dan ook zoveel makkelijker.

Wil je meer weten over wie ik ben en wat ik doe? Neem contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer