• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

Hoezo soft skills?

Het mag dan geen hardcore science zijn, zich niet uitdrukken in harde cijfers of vangen in grafieken maar softe skills zijn keihard nodig wil je resultaat bereiken.

“Even’ voorbespreken, doorvragen, sparren. Wat moet de middag opleveren? Wanneer is de opdrachtgever tevreden? Nadenken over werkvormen. Wat gaat helpen om daar te komen? Hoeveel tijd heb ik? Programma maken. Zorgen voor afwisseling.

De dag zelf;
Het is lastig parkeren, de eerste 15 minuten zijn rommelig. Niet iedereen kent elkaar dus daar tijd voor inruimen. Contouren schetsen, het eens worden waar we het vooral niet over gaan hebben. Afbakenen, commitment krijgen op het programma.

Ordenen, structuur aanbrengen, concretiseren

Energie brengen, de vaart erin houden zonder te snel te gaan. Opdrachten verduidelijken, informatie uit subgroepen plenair terugbrengen. Ordenen, structuur aanbrengen, concretiseren.

Ogen in je rug hebben, alert blijven op non-verbale signalen, uitnodigen voor ondertiteling. Wat wordt er in onderling gefluister gezegd dat misschien relevant is. Wat rondcirkelt vangen, vertragen, waar zit de zorg? Herkennen andere dat ook? Uitdagen, afkappen. Weten dat een aantal mensen je manier van werken maar niks vinden. Niets van aantrekken, hoort erbij.

En weer door....


Waar zitten we in de tijd? Gaan we de einddoelen halen? Pauze...
Toch het programma wat aanpassen, even afstemmen. De koffie is niet te drinken, dan maar water….. En weer door!

Vier uur later staan de eerste contouren voor een actieplan. Er kunnen stappen worden gemaakt. De sfeer is positief, er is consensus & commitment. Pfff en dat noemen ze dan soft skills?

Meer weten over mijn 'soft skills' en wat we kunnen bereiken met jouw team? Neem contact met me op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer