• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

Een kookworkshop met MapsTell; Daadkrachtig hakken en gepassioneerd opdienen

Met een indrukwekkend koksmes hakt ze fanatiek op de champignons in, en dat terwijl ze helemaal niet van koken houdt… De mannen van het toetje spellen het recept.  Het soepduo staat gezellig te praten en improviseert een beetje. De borden van het voorgerecht worden zorgvuldig geïnspecteerd en de randen worden met een stukje keukenpapier schoongeveegd. Het moet er natuurlijk wel perfect uitzien. Haar partner in crime zit ondertussen lekker met een glas wijn wat te kletsen met kok Leo. “Kan ik nog helpen?”, vraagt een ander teamlid wanneer ze klaar is met de tarte tatin van witlof en even niets te doen heeft.

We hebben die middag de voorkeurstijlen van het team in kaart gebracht. En nu mogen wij coaches terwijl het team kookt, observeren. De voorkeurstijlen worden tijdens het koken duidelijk zichtbaar. En, ook aan tafel is het een feest van herkenning voor ons én voor de teamleden.

Bij de – overigens verassend lekkere – zuurkoolsoep wordt even op het glas getikt: “Aandacht graag!” In een enthousiast verhaal vol handgebaren, wordt de herkomst van het gerecht in geuren en kleuren toegelicht. Bij het opdienen van de volgende gang – de pasta – moeten de mannen van het toetje er toch echt bij geroepen worden. Alle ingrediënten die de kok heeft klaargezet, moeten natuurlijk wel nauwkeurig worden nagewogen, en kost extra tijd…

We geven terug wat we hebben gezien en inzichten worden met elkaar gedeeld. De rest van de maaltijd zet het team voort zonder ons en ze blijven er uiteindelijk langer dan in eerste instantie gepland was.

De manager is tevreden: “Wat een leuke combinatie om eerst een workshop MapsTell te doen en dan gelijk daarna in de keuken ieders voorkeursstijl te herkennen! Het geeft plezier en inzichten die we op de werkvloer goed kunnen toepassen. Het fysieke van MapsTell, met z’n allen op die mat, maakt dat het nog beter blijft hangen.”

Zou een kookworkshop in combinatie met teamcoaching ook bij jouw team passen? Neem dan even contact met me op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer