• Log in
  • Contact
  • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

Vissen en haaien vangen

Stel je voor dat we in een team alles wat we denken, alle ambities die we hebben, alle frustraties, zorgen, wensen, verlangens, gedachten, meningen en irritaties met elkaar zouden delen? Dat we alle kennis, hoop, boosheid, ideeën en gevoelens aan elkaar zouden vertellen? We zouden er gek van worden niet waar? Want, laten we eerlijk zijn, het is onmogelijk en ook niet wenselijk alles van elkaar te weten.

Ga af en toe vissen

In ieder team is er sprake van een zogenaamde ‘bovenstroom’ (groepsbewuste) die bestaat uit wat iedereen weet en een onderstroom (groepsonbewuste), wat niet iedereen weet. Er zijn verschillende redenen om af en toe eens te gaan vissen en te kijken wat er in die onderstroom leeft. Want als er kennis, ideeën en wijsheid van de onderstroom verloren gaat, is dat zonde. En, als er in de onderstroom zaken spelen, die invloed hebben op het werk idem. En over dat laatste gaat dit blog. Er zijn genoeg teams waar je komt en merkt dat er van alles broeit en gaande is maar niet uitgesproken wordt. Wat onder water zwemt noemen we in Deep Democracy termen vissen. En als een vis niet gevangen wordt, is er een grote kans dat het een haai wordt met alle gevolgen van dien. 

Wanneer is iets nou een vis?

Je kunt jezelf drie vragen stellen die je helpen te bepalen of iets een vis is? :

1. In hoeverre beïnvloed ‘het’ jouw functioneren? M.a.w. in hoeverre blijf je er mee rondlopen als je het niet bespreekbaar maakt?

2. In hoeverre wordt de samenwerking in het team er door beïnvloed? M.a.w. In hoeverre schaadt het het functioneren van de groep?

3. In hoeverre lijden taak en resultaten van het team onder het niet uitspreken?

Als je meerdere vragen met ja beantwoord hebt, gaat het om iets dat uitgesproken/bespreekbaar gemaakt moet worden. Dan is het misschien tijd om te gaan vissen.

Je bent zelden de enige die last heeft van een vis

Dat dat spannend is en dat je daar misschien hulp bij nodig hebt, is logisch. Onlangs was ik bij een team dat een vissenkom had neergezet waar medewerkers (anoniem) de vissen in konden gooien. Die vissen werden later besproken. Het helpt om je te realiseren dat je zelden de enige bent die last heeft van die vis. Daarnaast is het hele team er bij gebaat als vissen geen haaien vangen. Hoe minder tegenwerkende krachten in de onderstroom, des de makkelijker samenwerking verloopt.

Ben je benieuwd naar de vissen en haaien in jouw team en kan ik je daar misschien wel bij helpen. Neem dan contact met mij op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

  • Facilitated workshops

    Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

  • Project start-ups (PSU)

    Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer