• Log in
 • Contact
 • Volg ons op LinkedIn
evivermeer-grijs

Mijn werkwijze bij teamcoaching

Deze tijd vraagt om teams die het verschil willen maken, samen ambities hebben. Teams daarin ondersteunen en een cultuur creëren waarin mensen elkaar vertrouwen, aanspreken en uitdagen, dat is mijn grote passie als teamcoach. Als teamcoach (ORSC, USA) heb ik oog voor de officiële maar ook ongeschreven regels, blinde vlekken en vaste patronen binnen het team. Door me te scholen in Deep Demoracy kan ik professionals ondersteunen in het nemen van zo goed mogelijke besluiten. Mijn aanpak is onconventioneel, geeft snel inzicht in wat er speelt en actiegericht. Om een goed teamcoach traject te kunnen verzorgen, is het van essentieel belang de klant te helpen in het verhelderen van de vraag. Alleen dan, zo is mijn ervaring, kun je een goede vertaalslag maken naar teamtraject dat blijvend effect kan hebben. Mijn opdrachtgevers geven aan dat ze me juist graag inhuren omdat ik actief meedenk in de designfase en scherpte breng in de vraag.

Stap 1. Heldere opdracht verkrijgen

Om een goed coachtraject te kunnen verzorgen, is het van essentieel belang om samen met de klant de vraag te verhelderen. Ik breng scherpte in de vraag en denk actief mee in de designfase. Als het lukt om er een echte co-creatie van te maken, zo is mijn ervaring, kun je een goede vertaalslag maken naar een teamtraject dat blijvend effect kan hebben.

Stap 2. In kaart brengen wat er in de weg staat

Als de hulpvraag eenmaal duidelijk is, breng ik in kaart wat in de weg staat. De hulpmiddelen die ik daarbij gebruik zijn:

 • Uitgebreid assessment door Teamcoaching International
 • Een teamscan om zo inzicht te krijgen in de productiviteit en positiviteit binnen het team
 • Interviews met de teamleden
 • Een gezamenlijke team – intake
 • Bijwonen van overlegmomenten als vlieg aan de muur.

Stap 3. Toetsten signalering

Bij deze stap gaat het er om de uitkomsten van stap 2 te toetsten. De nadruk ligt hierbij op het op gang brengen van de dialoog binnen het team. Daarnaast staat in deze fase bewustwording van patronen in het team centraal. Wat signaleer ik en zie ik gebeuren? Wat staat in de weg, wat helpt. Op deze manier creëer ik wakkerheid en alertheid binnen het team op het proces.

Stap 4. Beweging brengen

Herkennen is nu niet langer voldoende. Met mijn manier van werken, breng ik letterlijk beweging. Het gaat immers om wat er in de interactie gebeurt. Daarbij horen hele concrete acties en afspraken richting de toekomst.

Stap 5. Intervisie

Om te zorgen dat het team alert blijft en de leidinggevende te ondersteunen bij het sturen op proces naast inhoud, biedt ik intervisie en coaching aan.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Over samenwerken

Conference-Call-256-Overal waar mensen werken, wordt ook samengewerkt. Sommige samenwerkingsverbanden onstaan spontaan, andere zijn zo gegroeid of worden opgelegd.

Sommige samenwerkingsverbanden hebben een tijdelijk karakter, andere zijn van langduriger aard. Soms verloopt de samenwerking uiterst plezierig maar vaak is samenwerken gedoe.

Onderzoek wijst uit dat in 10% van de gevallen het samenwerken in een team vanzelf lijkt te gaan. Kortom, in 90% van de gevallen is succesvolle samenwerking helemaal niet vanzelfsprekend. Samenwerken is ook best ingewikkeld.

Goed presterende teams zijn meer dan geoliede machines. Het zijn de onderlinge interacties in de praktijk die het succes bepalen. Dat succes hangt niet alleen af van de mate van productiviteit maar ook van het vermogen om relaties op te bouwen en te onderhouden. Teams die bewust de tijd nemen om afstemmen op elkaar, verbonden zijn en blijven, zijn veel veerkrachtiger. En die verbondenheid wil ik helpen creeeren.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Doe de Teamscan!

Circular-Gauge-256 1De productiviteit van een team wordt bepaald door de mentale staat van het team.
Hoe positiver een team zich zelf waardeert, hoe beter de resultaten. Vul voor een eerste indruk de Quickscan in en zie hoe u uw team inschat.

Doe de gratis Teamscan

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
       
   

Heeft u interesse?
Neem vrijblijvend contact op!

Ja ik ben geïnteresseerd in de diensten van Teams@Work!
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

 
       

Workshops

 • Facilitated workshops

  Bent u op zoek naar een externe workshop-facilitator? Ik heb een schat aan ervaring met het...

 • Project start-ups (PSU)

  Projecten mislukken soms omdat het team bij aanvang te weinig aandacht heeft besteed aan het...

Blog Activiteiten

Aanmelden Nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de periodieke nieuwsbrief.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer